Seek discomfort
Lifehacks voor de single girl
Lifehacks voor de single girl

Lifehacks voor de single girl

Omringd door stelletjes word ik er vrijwel dagelijks aan herinnerd dat de hedendaagse single girl het maar zwaar heeft. We moeten alles zelf doen, je kan van niemand op aan en als je dan een dag hard gewerkt hebt moet je het thuis ook maar in je eentje uit weten te zingen. Daarom bij deze een lijst met tips, lifehacks if you will, die jouw leven als single gal makkelijker, leuker en gezelliger gaan maken.

Koffiewekker

Doe jezelf een lol, schaf een koffiezetapparaat aan met een wekkerfunctie. Geld te veel? Ga voor de classic Joy Resolve en maak van je koffiemoment een evenement. Mocht jij niet die persoon zijn dan zijn er gelukkig ook prijsvriendelijkere opties. Ik heb zelf deze beauty van de Hema maar anders kom je ook best ver bij bol.com.

Waarom een koffiewekker? Stel jezelf het volgende voor.
Je ligt in bed, je wekker gaat en wakker worden is zwaar as usual. Zin in koffie maar opstaan is zwaar en waarom zou ik niet nog een tijdje snoozen en mijn morgen verkorten? Waarom niet, niemand die wat van me wil (want sad and single you know it).

Wat als je met een klein beetje moeite de avond ervoor (koffie klaarzetten en de wekker zetten) je ochtend fantastisch kan maken. Je wekker gaat, op het moment dat je je ogen opent hoor je zacht gepruttel uit de keuken komen en de geur van verse koffie komt je tegemoet. Je zweeft je bed uit, pakt koffie, gaat weer in bed liggen en hebt de meest geweldige ochtend die je ooit hebt gehad. Eenmalig? Nee nee, zeker niet. Dit gaat voortaan jouw elke ochtend zijn. Na een kwartier huppel je uit bed en heb je een begin van de dag waar al je vrienden jaloers op zijn.

Waarom is dit voor de single girl? Ik mag toch hopen dat zodra ik een relatie heb, dat die persoon koffie voor me zet. Realistisch? I think so.

Wake-up light

Dan over de wekker, neem een wake-up light. En dan niet dat peperdure ding van Philips, gewoon deze topper van Gadgy. Doet wat het moet doen, je wordt wakker van fijn licht en blijft wakker. Nog geen € 30,-.

Ga veel te vroeg naar de sportschool

Je bent wakker, je hebt koffie op, je bent ready to hit the gym. De sportschool is in de ochtend een fijne oase van rust, ruimte en vrije apparaten waar geen fitgirls en spierbonken de dienst uitmaken. In de ochtend zijn er lieve oude heren en dametjes die een half uurtje fietsen en een paar gekken zoals jij (en ik) die de ochtend ownen. Ga een uurtje sporten, douche meteen daar en je bent klaar voor je dag. Jij bent een single meid en hebt in de avond wel belangrijkere dingen te doen dan sporten, get it done before dawn.

Bestel je boodschappen

Plan op zaterdag wat je de week erna gaat eten, maak een lijstje en bestel je boodschappen. Laat een ander sjouwen, daar beginnen wij niet aan. `Maar ik wil niet betalen voor bezorging!` Bestel dan via Picnic, kijk voor de gratis opties bij de AH of zet je gierigheid aan de kant en betaal gewoon. Grote kans dat je veel minder miskopen hebt als je ze besteld op een moment dat je niet hongerig bent en wine-cravings hebt. Bestel altijd extra koffie, koffiefilters, keukenpapier en prosecco.

Sixt Share

Sixt Share is perfect voor de autoloze single girl. Kost hetzelfde als een Felix maar dan kan je er vier mensen in kwijt inclusief bagage of andere spullen. Ze zijn elektrisch (yay nature), gloednieuw en het zijn er veel. Let maar op als je in een stad rondloopt, alle auto’s met oranje spiegelkappen zijn Sixt auto’s. Live large!

Begin met beleggen

En daar hoef je niets voor te kunnen of te weten, daar zijn gewoon mensen voor. Ik leg elke maand € 50,- in op een beleggingsfondsje van ASN. Kan gewoon via de app, niks moeilijks aan en je krijgt meer rendement dan met je spaargeld. Bij ASN werken mensen die hier veel meer verstand van hebben dan ik ooit ga hebben, het zal helpen dat dit, en ik zeg iets geks misschien, hun BAAN is. Zij beleggen in duurzame projecten (yay ASN) en zijn voorzichtig met je geld. Doen!

Crypto!
Is ook veel minder ingewikkeld dan het lijkt. Check wat video’s van Coin Bureau. Zij leggen je haarfijn uit wat het is, hoe je het moet doen en waar je op moet letten. Ik heb zelf mijn wallet bij Bitcoinmeester. Mocht je dat ook willen, gebruik dan dit linkje! Help je mij mee, scheelt jou gedoe. 🙂

Ga naar de fysiotherapeut

Zie het als je APK. Ga naar de fysio, laat je rug kraken en vraag naar de staat van je lijf. Het is de aanvulling op je zorgverzekering waard om je nek verder te kunnen draaien dan tot je schouder. We hebben te lang op slechte matrassen geslapen om geen rugproblemen te ontwikkelen straks dus je kan er maar beter vroeg bij zijn. Ik ga naar Fysio Physics. Professioneel en ze zitten door heel het land.

Bij deze mijn lijst met manieren om het leven makkelijker en leuker te maken. Gooi jouw tips in de comments en maak elkaar blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *