Seek discomfort
The Greatest Love of All
The Greatest Love of All

The Greatest Love of All

Ga solo op reis. Single? Nog beter, maar ga alsjeblieft alleen. Niet als koppel, niet als duo, alleen. Je maakt zoveel meer mee, ziet zoveel meer en komt zoveel meer mensen tegen. Zitten er geen nadelen aan? Natuurlijk wel, maar ik vind zelf dat de voordelen zwaarder wegen. By far. 

2,5 jaar geleden zou ik voor het eerst in m’n eentje op vakantie gaan, naar Ierland. Uiteindelijk ging ik samen met een vriendin (wat echt waanzinnig was) maar het laatste weekend was ik alleen. In dat weekend heb ik meer meegemaakt dan een normaal mens in een maand. Ik belandde op het huisfeest van de eigenaar van mijn hostel in the middle of nowhere met live muziek, lieve mensen en daar ontdekte ik waarom ik vaker alleen op reis wilde gaan. Wát een avontuur! Voorafgaand vond ik het nogal spannend en vroeg ik Eliane Bernhardt van House of Deeprelax om raad. Zij zei dat het beste wat je kan doen als je alleen reist, is je eigen beste vriendin worden. Ik begreep toen niet helemaal wat ze daarmee bedoelde, maar nu helemaal. Ik ben mijn eigen beste vriendin geworden. Anyway, terug naar het onderwerp. Waarom je in je eentje op reis zou moeten gaan.

Voor ik ging heb ik duizend-en-een tips gekregen over elke bestemming waar ik heen vloog. Over wat ik gezien MOEST hebben, waar ik heen MOEST gaan en wat ik ECHT niet kon missen. Eerlijk, ik heb niks van dat alles gedaan. Of in ieder geval, niet zelf het initiatief genomen om het te gaan zien. Toevalligerwijs is het allemaal vanzelf op mijn pad gekomen. Hoe? Grotendeels dankzij Tinder!

Ga Tinderen als je op reis bent.

Tinder op reis is niet hetzelfde als Tinder thuis. Thuis is het wekenlang appen met mensen die je via-via toch wel kent, om uiteindelijk een keer af te spreken, de lakens in te duiken en daarna geghost te worden om elkaar het jaar erna tegen te komen op Lowlands.

Op reis spreek je met je matches twee halve zinnen, ga je direct daarna wat drinken of uit eten en maak je daarna misschien een vervolgplan/date, of niet. En dat is ook goed. Tinderdate Jack was hierin een schot in de roos. We zijn wat gaan eten en hij vertelde dat hij graag een keer naar Guatapé wilde gaan op de motor. Of ik zin had om mee te gaan. De rit naar Guatapé was dus date twee. ‘Dus je gaat met een volslagen onbekende op pad zonder te weten of het een psychopaat is?’ Ja, zeker. Ik had ook de psychopaat kunnen zijn, dus het was van beide kanten een lucky shot. Het was echt fantastisch gezellig en ik heb echt een toffe tijd gehad. Hij was ook de persoon die me tipte over San Andres, de reden dat ik hier nu dus zit.

(Nog een heel groot voordeel is dat je dan eindelijk iemand hebt die foto’s van je kan maken, in plaats van je eeuwige zelfontspanner met monkey stick.) 

Oud en Nieuw-date

Ik had geen zin om in m’n eentje oud en nieuw te vieren in Medellín. Dus: swipe je vingers lam op Tinder! Ik belandde in de wijk Poblado met de tindermeneer op oudjaarsavond. De beste man bleek retesaai, wilde om 00:30 naar huis dus ik heb hem maar laten gaan. Direct na zijn vertrek ontmoette ik de meest fantastische mensen in een club waar ik de rest van de avond BFF mee was, en zij tipte me weer op andere gave plaatsen waar ik naartoe kon gaan. Indirect toch de schuld van de Tinderdate, anders was ik niet die club ingestapt. 

 

‘Maar je kan toch ook gewoon in je eentje uitgaan?’

Niet mijn ding. Ik was in de buurt, het was oud en nieuw en wist niet waar ik heen moest gaan. Zat er al wat Champagne in? Jazeker. Had ik een outfit aan die ik niet wilde verspillen aan die 2,5 uur uit? Wis en waarachtig. Ik ging in de eerste de beste willekeurige rij staan met mensen die tof gekleed waren en waar leuke muziek uit de deur kwam, en dat bleek een goede beslissing te zijn. Dit was trouwens een hit-or-miss, het had net zo goed niet leuk kunnen zijn maar in dit geval was het een topkeuze. (Tommy en Eline, alleen maar liefde voor jullie 💖)

Duik-date

De laatste was, en is (tot nu toe) wel de kers op de taart. Het eiland waar ik nu ben, San Andrés, is niet groot, binnen een uurtje heb je met de scooter de omtrek wel gereden. Laat deze man nou een scooter hebben, hier vandaan komen en mij met liefde zijn eiland willen laten zien! Hij appte me. ‘Maybe tomorrow we can go scuba diving?’ Dat heb ik nog nooit gedaan, maar leek me altijd al onwijs vet om te doen. ‘Cool, I’m a scuba instructor. I’ll pick you up tomorrow at 08:00’

 

Hij moest zijn eerste duik met klanten doen dus ik lag heerlijk op een loungestoel aan de kliffen mijn boekje te lezen tot hij weer boven kwam en de eerste groep aan land hielp. ‘Rose, get into the water now!’ 
‘Ok!’

Hij deed me een duikvest om, duikbril op en vertelde wat ik moest doen. Even later doken we samen de diepte in en werden we omringt door tropische vissen in een kraakheldere blauwe zee. Hij schoot erop los met z’n GoPro dus dit is een herinnering die ik gelukkig voor altijd op beeld kan koesteren. 

“Alleen is ook maar alleen”

Is het dan alleen maar feest, in je eentje op reis? Nee, natuurlijk niet. In elke nieuwe plek waar je komt voel je je geheid alleen de eerste dag(en). Je bent jaloers op alle stelletjes, die gezellig samen dingen ondernemen en altijd iemand hebben om mee te praten. Maar zodra je jezelf daarover heen hebt gezet is het een groot feest. Je bent alleen, dus kunt doen wat je wilt. Gaan waar je wilt gaan en doen waar je zin in hebt. Je hoeft niets met niemand af te stemmen en ervaart pure vrijheid. Zodra je dat punt hebt bereikt en schijt hebt aan alles en iedereen, ben je altijd je eigen beste vriendin. The greatest love of all

Morgenochtend ga ik eerst werken, een uurtje kiten en daarna word ik opgehaald door de duikinstructeur voor het volgende avontuur. 

Zin in!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *