Seek discomfort
Ik ga op reis als digital nomad en neem mee…
Ik ga op reis als digital nomad en neem mee…

Ik ga op reis als digital nomad en neem mee…

Kijk, dat je kleding meeneemt op reis weten we. Toilettas, slippers, dat kennen we allemaal wel. Maar wat neem je mee als je op reis ook wilt werken? Hoe maak je werken vanaf je laptop fijn als je een superscherm gewend bent? Ik leg het je allemaal uit.

DE LAPTOP

Je werkstation, je tv, je alles. Toen ik met de gedachte speelde om te gaan freelancen was mijn ouwe bessie aan vervanging toe. Het bakbeest wat ik tijdens mijn studententijd had gekocht was zwaar, gigantisch groot en aan het einde van z’n latijn dus ik was toe aan iets nieuws. De eisen:

 • Windows (jaja)
 • Klein & licht
 • Niet-reflecterend scherm (voor als ik in de zon wilde werken)
 • Intel Core i7 of AMD Ryzen 7
 • Budget was tot € 1.200.

Met deze specificaties op zak ging ik naar Coolblue en kwam ik terug met de Asus Zenbook 14. Hij voldoet aan alles wat ik wilde en meer, weegt bijna niks (1,1 kilo) en kan alle programma’s gemakkelijk aan. Ook is buiten werken een feestje want het scherm reflecteert inderdaad bijna niet, top!

DE WERKPLEK

Ik ken een aantal digital nomads (ook in mijn co-working space) die overal waar ze naartoe gaan een scherm meeslepen. Dat leek me onhandig en dat paste ook zeker niet in mijn backpack, al leek werken met een laptop voor m’n neus ook geen feest voor mijn rug- en nekwervels. Gelukkig ontdekte ik de Nexstand! Een laptopstandaard die klein op te vouwen is en die je in hoogte kan verstellen. Hun credo is ‘work anywhere’ dus dat paste perfect in mijn plaatje van digital-nomad zijn. Marketing done right. 😉 

Verder wilde ik nog een draadloos toetsenbord en muis, en daar was mijn werkplek. Nog geen anderhalve kilo en gemakkelijk op te zetten. Het toetsenbordje is van Avalue en de muis is de Microsoft Arc. Prachtig ding, werkt heerlijk.

De Nexstand zorgt voor een rechte rug als je werkt en op reis bent.

DIGITAL NOMAD GADGETS

Alleen het écht noodzakelijke mocht mee van mezelf, en dat zijn de volgende dingen geworden:

 • Wereldstekker met USB poorten
 • Monkeystick (soort selfiestick die je overal neer kan zetten en aan vast kunt hangen)
 • E-reader
 • Draadloze oordopjes
 • Externe harde schijf
 • Powerbank
 • Good ol’ Canon 700D

Dit alles spreekt wel voor zich, al is die wereldstekker wel echt de aankoop van de eeuw geweest. Niet dat ik het wereldstekker-gedeelte hier in Portugal al nodig heb, maar die USB-poorten… Wat een feest! Oh en hij ziet er ook nog eens leuk uit met zo’n gezellig hout-lookje. Zelfs als je niet op reis bent is het een aanrader.

E-BOEKEN TE DUUR?

Voor de e-reader heb ik nog een tip trouwens, heb je geen zin om veel uit te geven aan boeken en vind je het ook niet heel erg dat je niet de nieuwste-van-het-nieuwste kunt lezen? Neem een abonnement op de online bibliotheek! Kost je € 42,- per jaar en overal ter wereld te downloaden. Nee, ze hebben niet alle boeken en hun zoekmachine is prut maar ik heb tot op heden altijd genoeg te lezen gehad via hun dienst. Check ‘t zou ik zeggen!

De kans is heel groot dat de lijst nog groter of kleiner wordt, want eerlijk, na anderhalve week valt er nog weinig over te zeggen. Wel ben ik blij met hoe mijn werkplek er nu uitziet, en kan ik zeggen dat het hiermee heerlijk werken is. Al helpt de zon en uitzicht op een zwembad ook wel flink mee! 😉

Digital nomad aan het zwembad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *