Seek discomfort
Lagos tiplijst
Lagos tiplijst

Lagos tiplijst

Het einde van mijn tijd in Lagos komt in zicht. Komende dinsdag mag ik mijn boeltje weer inpakken om door te gaan naar de volgende bestemming! Maar niet voor dat ik -zoals een echte reisbloggert betaamd- een lijstje heb gedeeld met mijn favoriete plekken hier. Ik weet het, er zijn al 1001 van dit soort lijsten daarom doe ik het even anders. Komtie:

Fijnste strand van Lagos

Praia dos Estudantes, en dan de laatste inham tussen de rotsen. Waarom? Het is onwijs dicht bij de stad dus je bent er zo, topless zonnen is er normaal en het is een gewilde plek voor Instagram kiekjes. Influencers in the wild; eat your heart out. Serieus, elke vijf minuten komt er een andere dwarrel-rok-prinses met haar Instagram husband een volwaardige fotoshoot houden tussen de rotsen. Zon, strand en free entertainment. Wat wil een mens nog meer?

Bijna alle stranden om-en in Lagos zijn de moeite waard trouwens, ik ben veel bij Praia do Pinhão geweest omdat het rustig was, en Praia do Mos omdat het er juist gezellig druk was. Kortom; het maakt eigenlijk niks uit want het is overal leuk.

Praia do Pinhão
Beste barman van lagos

Beste barman van Lagos

Néné van Copophonia. Per toeval liep ik hier binnen en dat bleek de beste beslissing te zijn van mijn tijd hier. Copophonia is het dichtst bij een bruine kroeg wat ik tot nu toe heb kunnen vinden en het is er fantastisch. De verlichting is er erbarmelijk slecht, binnen wordt er gerookt en er zitten alleen maar oude Portugese mannetjes te kaarten. Oftewel: ik voelde me er meteen thuis. Perfect getapte pilsjes in ijskoude glazen uit de vriezer met dus de beste barman: Néné.

Overal waar ik kom wil ik bekend zijn met de lokale kroeg. Hier ben ik mee begonnen toen ik op mezelf ging wonen zonder huisgenoten. Mocht me iets overkomen, dan is er altijd een plek waar ik heen kan gaan en waar mensen me kennen. In Hillegersberg was dat Café de Koot, in Oud-Charlois is het de Buccaneer en in Lagos dus Copophonia. Anyway, Néné en ik zijn maatjes en ik ben nu op dat punt dat ik geen bestelling meer door hoef te geven. Hij zet mijn drankje al meteen neer wanneer ik ga zitten. Love it.

Lekkerste cocktail van Lagos

De espresso martini van Samir bij Peppers bar. Hier ben ik in mijn eerste week Lagos beland en werd ik lichtjes omver geblazen door zijn cocktailskills. De hele kaart is top maar zijn esma is onovertroffen. Dit is ook een perfecte plek als je gewoon ergens solo wil zitten. Ze hebben een heerlijk semi-dakterras en de bediening is top.

Leukste surfschool van Lagos

The Surf Experience! Ik kan nog steeds niet echt goed surfen maar dat ligt niet aan hun. Het is een van de oudste surfscholen in Lagos (ze vierden afgelopen maand hun 30e verjaardag met een tof festival in de stad) en hebben dus flink ervaring. Hier hoef ik verder niet heel veel over te vermelden, maar aangezien er hier onwijs veel surfscholen zijn bespaar ik je hiermee uitzoekwerk.

Beste restaurant in Lagos

Kijk, ik ga niet persé naar een restaurant omdat het eten fantastisch is. Meestal wil ik een goeie sfeer met lekkere wijn waar ik op mijn gemak ben. Ik ben niet heel kieskeurig als het gaat om eten, als het maar authentiek en lokaal is. Cantinho do Petisco is dit alles. Simpel maar goed, Portugees en zonder poespas.
Wat ook een aanrader is, dan wel niet in het centrum, is restaurant Berlim aan Meia Praia. (Google snapt dit niet, die denkt dat je toch écht op zoek bent naar miljoenenstad Berlin, en niet naar een lief beachbarretje. Succes.)
Vanaf hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht op Lagos en je kan er prima een hele middag toeven met vissoep en witte wijn. Het is een stuk lopen maar er ging geloof ik ook zo’n knullig toeristentreintje naartoe. Choice is yours, ik neem liever een Uber.

Ik maak amper foto’s als ik uit eten ben, dus vandaar een mirrorselfie met m’n Rotterdamse Wijffie hier. Ze werkt in restaurant Avenida, ook een aanrader!

Dat was ‘m! Nu is dit vast niet de beste tiplijst, maar It’s my blog and I write what I want to. Wel kan ik iedereen aanraden een keer naar Lagos te komen. Het is er echt heel fijn <3

Rotterdammerts in Lagos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *